Berlin hovedbanegård (Berlin Hauptbahnhof)
(Område 01) (Bygning) (Bus) (Tog) (Togstation) (Hovedbanegård)

 
01-08-2011
Område 01 Indre byS-Bahn: Hauptbahnhof

Berlin´s hovedbanegård er et imponerende bygningsværk. Banegården, som er opført hvor tidligere Lehrter Bahnhof lå, blev indviet 26. maj 2006.

Den betjener dagligt 350.000 passagerer og 1.100 tog.

Planerne om at bygge en ny stor banegård til aflastning af især Berlin Zoologischer Garten/Bahnhof Zoo opstod efter Tysklands genforening i 1990. Placeringen valgtes ud fra, at området var en del af et nærmest ubebygget ingenmandsland nær Berlinmuren, et område der også kom til at huse Forbundsdagen, regeringen og centraladministrationen.

Banegården er i fem plan. To etager over gadeplan befinder den gamle øst-vest-gående Stadtbahn sig med 6 perronspor. To etager under gadeplan befinder en ny nord-syd-strækning sig med 8 perronspor. På de tre plan indimellem er der billetsalg, forretninger, spisesteder mv. Banegården beskæftiger i alt 900 medarbejdere, heraf 150 medarbejdere ved Deutsche Bahn.

Banegården betjenes af af InterCityExpress, InterCity, RegionalExpress, RegionalBahn, S-Bahn og bybusser. En U-Bahn-forbindelse (linje U55) blev indviet i 2009.

Adresse: 10557 Berlin, Tyskland

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: guiden Ferie Rejse Rejser guide Berlin
(Hovedkategori: Seværdigheder)Bygning Område 01 Bus Tog Togstation Seværdighed Hovedbanegård